Om Wichmann Optik Herning
Boks 1
Boks 3
Boks 2
Boks 2

Født 14 juni 1875

Morten Birch Jensen - der idag ejer Hernings ældste “nu-levende” forretning er nu født noget senere – driver den moderne optiker med den nyeste teknik betjent af dygtige fagfolk med hjerte på rette sted. Det er vigtigt for os at “pleje” en stor trofast kundeskare. Vi giver alle aldre et godt syn, vores yngste kunde er blot 8 måneder. Vores ældste kunde er 92 og flere af vores trofaste kunder har købt briller hos os i flere generationer - ja vi har sågar flere familier hvor alle familiemedlemmer kigger ind hos os.

Forretningen blev grundlagt d. 14. juni 1875 af J. C. Østergaard hvor den handlede med ure. I 1907 overtog sønnen Werner Theodor Valeur-Østergaard (1883-1976) og forretningen udvides i 1918 med specialoptik og danmarks første brilleafdeling med synsprøver. Familien Østergaard drev forretningen frem til 1971 hvor Jørgen Wichmann købte og overtog. Morten købte forretningen i 2007 af Jørgen og Stig Wichmann.

På billedet øverst til højre ses Werner Theodor Valeur-Østergaard i færd med en synsprøve (ca. 1951)

I butikken møder du:

 • Anette Vinding

  Anette Vinding

  Autoriseret optiker - Optometrist - Autoriseret kontaktlinseoptiker

  Ansat som lærling i 1983, færdiguddannet i 1987 og ansat som optiker under daværende ejer, Jørgen Wichmann. Specielt børns synsudvikling er et område Anette har specialiseret sig i, og hun hjælper børn helt ned til 6 måneder med at se. Anette er efteruddannet som kontaktlinseoptiker og Sam-Synstræner. Anette er gift med Henrik og bor i Tjørring og har 2 halvstore sønner.

 • Morten Birch Jensen

  Morten Birch Jensen

  Autoriseret Optiker – Optometrist – Autoriseret Kontaktlinseoptiker – Ejer

  Morten drev - sammen med hans hustru Janni - Profil Optik Skanderborg i 6 år frem til 2007, hvor han købte Optiker Wichmann. Han kommer fra en karriere i et internationalt kontaktlinsefirma, hvor han arbejdede med salg og rådgivning til optikere i hele Skandinavien. Mortens store passion er skiløb og cykelsport. Cyklen bliver flittigt brugt til lange ture i det grønne enten på landevejen eller i skoven på mountainbiken. Vinterhalvåret byder på skiløb med familie og venner og sommeren nydes i campingvognen. Morten er gift med Janni og sammen har de Signe. Fra et tidligere ægteskab har han to voksne sønner; Jannik og Jakob. Mortens motto er - “Behandl andre mennesker, som du selv vil behandles - med ydmyghed, ærlighed og respekt plus lidt humor”.

 • Helle Primdal

  Helle Primdal

  Autoriseret Optiker – Autoriseret Kontaktlinseoptiker

  Helle er gift med Søren. De bor i Herning og har Aksel fra 2008 og Oskar fra 2011. I fritiden holder hun sig i form med løb og cykler på arbejde. Derudover renoveres huset og haven, som nydes året rundt. Hun har tidligere rejst meget, men nu er det familien og venner, der tager det meste af tiden.

 • Rasmus Andreasen

  Rasmus Andreasen

  Autoriseret optiker og autoriseret kontaktlinseoptiker

  Færdig uddannet som optometrist og kontaktlinseoptiker i 2007/2008. Kommer fra en stilling i Profil Optik som optiker og senere butikschef fra 2012 - har en efteruddannelse i ledelse fra Niels Brock.

  Rasmus er af den gamle skole og er uddannet da optikeruddannelsen stadig var et håndværkerfag. Rasmus sætter en stor ære i at alt er en tand bedre end forventet og tør sige sin ærlige mening når den helt rigtig brille skal vælges. Kunden skal være tilfreds for sin optiske løsning, uanset om det er en single briller, progressive briller eller multi-fokale kontaktlinser.

  Tilretning og justering af den færdige brille er et håndværk i sig selv, hvilket mange desværre ikke formår at følge helt til dørs. Derfor giver Rasmus sig altid tid til at samle, tilrette og justerer brillen perfekt inden kunden forlader butikken.

  Rasmus bruger sin fritid på kokkerier, mountainbike og sportsbillard.

  Rasmus bor sammen med Annemette i Tulstrup, de har 2 børn - Josephine fra 2008 og Frederik på 2010, samt familiens hund "Oakley".

 • Kirsten Rask

  Kirsten Rask

  Værtinde

  Kirsten bor i Gjellerup. Hun er frivillig i Erhvervsklubben ved Blue Fox, hvor hun ofte giver en hjælpende hånd. Hun går ture og deltager i diverse udfordringer på Facebook om det så er planken eller sit-ups. Derudover fordyber hun sig i en god bog, når tiden er til det. Kirstens voksne datter Maria er sergent i Oksbøl.